Să învățăm culorile - 5.0 out of 5 based on 1 vote

    Să învățăm culorile cu ochelarii Colorlite!

    learning colors

    Cele două caracteristici principale ale vederii colorate sunt discriminarea culorii (observarea diferenței între două culori) și identificarea culorii (denumirea corectă a culorilor). În cazul persoanelor cu discromatopsie ambele capabilități sunt mai slabe, decât la persoanele cu vederea colorată bună. În timp ce persoanele cu vederea cromatică normală pot diferenția milioane de nuanțe de culori, discromații pot face diferența între câteva sute de nuanțe de culori. Discriminarea culorii este o condiție a capabilitatății de identificare a culorilor, deoarece nu se poate denumi corect o culoare, dacă nu putem să facem diferența între două culori. Cu toate acestea multe culori sunt identificate corect de către discromați, pentru că au învățat. (Iarba este verde, cerul este albastru.) Însă culorile acestea într-un test, fără ajutorul mediului nu neapărat pot fi identificate de persoanele cu dificultăți de vedere cromatică. Identificarea culorii este un proces de învățământ lung, ceea ce începe din copilărie. Discromații doar o parte din această capabilitate pot însușii.

    În cele mai multe cazuri ochelarii pentru corectarea discromatopsiei, după adaptarea a unei noi viziuni a culorilor (aproximativ 2 minute), asigură o imbunătățire imediată în discriminarea culorilor. Capabilitatea identificării culorilor nu este un proces atât de rapid, deoarece trebuie diferențiate și identificate noi nuanțe de culori, pe care persoana cu discromatopsie incă nu a văzut.

    Următorul exercițiu de culori ajută pentru discromați, care poartă deja ochelarii de corecție și doresc să îmbunătățească vederea colorată. Efectul de remediere a ochelarilor de corecție se poate îmbunătăți prin practică. Exercițiul nu merită efectuat FĂRĂ ochelarii de corecție! Exercițiul de identificare a culorilor ajută în dezvoltarea capacității de recunoaștere a culorilor. Înainte cu 5 – 10 minute de efectuarea exercițiului să punem ochelarii pe nas, ca să se formeze adaptarea, care este condiția corecției de succes. Exercițiul să începeți doar după ce culoarea albă devine din nou alb.

    Exercițiul este următorul: denumiți prima culoare, după care apăsați butonul „Arată-mi!”. Dacă nu ați identificat corect culoarea, atunci încercați să memorați și continuați cu celelalte culori. În ziua următoare încercați să efectuați din nou exercițiul. Probabil o să aveți mai puține greșeli. Repetați exercițiul în fiecare zi, până identificați toate culorile corect.

    Dacă sunteți discromat și încă nu aveți ochelari de corecție Colorlite, atunci ne găsești aici!

    Contcat


     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     




     

     
    Pin It
    1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.67 (3 Votes)
    © 2024 COLRLITE. All Rights Reserved.